Gaver

Prinsesse Ragnhilds «Gledespris» deles ut

Ragnhild Lorentzen

For syv år siden ga nå avdøde prinsesse Ragnhild og hennes ektemann Erling Lorentzen (96) én million kroner til et fond for barn med kreft i Norge. Hvert år deles «Gledesprisen» på 50 000 kroner ut til en familie som ønsker å realisere en drøm eller gjøre noe hyggelig sammen.

Slik søker du:

Barn med kreft som er 18 år og yngre i kalenderåret 2019, kan søke innen 31. januar 2020. Send en mail til [email protected]. Fortell kort om din historie, og hva dere ønsker å benytte «Gledesprisen» på 50 000 kroner til. Vinneren av Gledesprisen 2020 medvirker i en reportasje i ukebladet Se og Hør.

Tøff kamp mot øyekreft

Erik Sikveland Iversflaten (8) fra Stavanger vant «Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzens Gledespris» på 50 000 kroner i fjor. Erik var bare to måneder gammel da legene oppdaget kreftsvulstene som vokste bak begge øynene hans. Moren Maiken hadde samme type øyekreft, og var livredd for at Erik skulle bli født med kreft. Hun døde bare 27 år gammel.

For ett år siden hadde Eriks høyre øye vært stabilt siden 2013, etter forskjellige cellegiftbehandlinger i Oslo og London. Mens svulstene på venstre side hadde kommet tilbake gang på gang. Familien var optimistisk med tanke på fremtiden.

Erik mottok Gledesprisen for ett år siden. I sommer var Erik og familien på ferie på Rhodos.
FOTO: Øyvind Iversflaten

– Dessverre har Erik fått tilbakefall av øyekreften, så han må gjennom flere cellegiftbehandlinger i London i nærmeste fremtid. Trist beskjed å få, siden det hadde gått så lang tid siden forrige tilbakefall, og vi hadde begynt å tro på at nå skulle alt være bra. Men vi får bare komme oss gjennom dette også, sier pappa Øyvind Iversflaten til Se og Hør.

Gledesprisen ble brukt til familieferie sist sommer.

­– Vi reiste til Rhodos og der hygget vi oss virkelig, sier pappa Øyvind.

Del artikkelen på Facebook, Twitter