Gi gave

Å redde et øyeblikk

Frode Skaren Alias Ugly-logo i aksjon Frode Skaren Alias Ugly-logo i aksjon

Kunstner Frode Skaren, alias Ugly-logo fra Street Art Oslo, har malt over 40 karakterer på veggene hos barneavdelingen. Han ønsker at barnas fantasi skal vekkes av form og farge, samtidig som ungdommene og de ansatte kan sette pris på humoren.

– Karakterene møter deg i døren, og tar deg med inn i en verden som ikke er skummel, men faktisk full av moro og lekenhet. Jeg har valgt uni­verselle former, som firkanter, trekanter og sirkler, som jeg håper vil være tidløse. De samme karakterene går igjen, for at de minste skal kjenne dem igjen. Men jeg har også gjemt noen detaljer som de eldre pasien­tene og de voksne kanskje oppdager, sier Frode.

Karakterene møter deg i døren, og tar deg med inn i en verden som ikke er skummel

Frode Skaren

Avdelingsleder Else Andresen var den som tok kontakt med Street Art Oslo. Hun forklarer hvorfor kunst har en så viktig rolle i denne sammenhengen:

– Bilder, farger og figurer fanger oppmerk­somheten vår og kan gjøre omgivelsene litt mindre skremmende, og samtidig lettere gjenkjennelige for barna. Bildene kan gi en liten distraksjon fra smerte og frykt. Det blir også lettere å starte en samtale når vi kan se på bildene, sammen.

Frode brukte av sin mangeårige erfaring til å bygge en fortelling som kan følges fra inngangen gjennom korridorene og inn i hvert enkelt værelse. Foto: Alex Asensi/Street Art Oslo

Street Art Oslo og barneavdelingen ved Ahus planlegger å videreføre samarbeid i en eller annen form i løpet av 2021.

Del artikkelen på Facebook, Twitter