Gi gave

Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark

Trine Nicolaysen, daglig leder i Barnekreftforeningen Trine Nicolaysen, daglig leder i Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen vil gjennom hele september markere måneden gjennom flere ulike aktiviteter. Formålet er å rette fokus mot barn og familier rammet av kreft, samle inn midler til Barnekreftforeningens viktige arbeid og å belyse utfordringene knyttet til barnekreft.

I en egen del av Slottsparken ligger skulpturparken - en park med skulpturer av og for barn. - De er her for dere, de er til å ta på, og ikke bare til pynt, sa Kong Harald i talen om de første skulpturene.

Ungt tre som symboliserer håp

Barnekreftforeningen har i september pyntet skulpturen «Jordas Hånd» med vakre gullsløyfer. Skulpturen er en hånd i sten, hvor det i midten vokser et ung tre. I løpet av september symboliserer dette unge treet håp for barn og unge rammet av kreft.

– Annenhver dag får et barn i Norge kreft. Fire av fem barn overlever, men barnekreft er fortsatt den hyppigste dødsårsaken blant barn i alderen 1-14 år i Norge. Vi er derfor takknemlige for å få muligheten til å skape oppmerksomhet rundt vår sak, her i Slottsparken gjennom hele september, sier Trine Nicolaysen, daglig leder i Barnekreftforeningen.  

Skulpturene har blitt til mellom 2016 og 2019 etter konkurranse blant 5.- og 6. klassinger i alle deler av landet. Vinnerforslagene har blitt satt i produksjon av profesjonelle håndverksbedrifter med barnas formgivning som arbeidstegning. Barna har vært med i prosessen og sett verkene ta form - fra tegning til ferdig skulptur. Til slutt har skulpturene blitt avduket i Slottsparken med Prinsesse Ingrid Alexandra og andre medlemmer av Kongefamilien til stede.

Skulpturparken rommer nå 12 skulpturer og er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB gitt i forbindelse med Kongeparets 25-årsjubileum i 2016.

Se etter et gulltre når du er ute på tur i september og knyt et gullbånd for barn med kreft.

Kilde: Kongehuset.no

Del artikkelen på Facebook, Twitter

Gave

Ved å gi en gave, gir du barn og familier rammet av kreft, gylne øyeblikk og hjelp i en sårbar og vanskelig tid. Sammen skal vi finne bedre behandlingsmetoder og kommer nærmere drømmen om at alle barn skal overleve kreft. Tusen takk!

Om gaven
Om deg
Skattefradrag krever personnummer
Submit