Gi gave

Briljerer i rollen som seg selv

Aurora m caps

Travel tenåring

Nå er Aurora 15 år og drømmer om å bli skuespiller. Og kanskje var det sykehusklovnene som tente denne gnisten i henne? For Aurora har lange perioder på sykehus bak seg, og mange møter med de oppfinnsomme klovnene.

De betydde så mye for meg da jeg lå på sykehuset, sier hun. – Det er barnslig humor, men det er bare utrolig gøy!

Aurora har nå vært kreftfri i seks år, og har gått fra å være et lite barn til å bli en travel og engasjert tenåring. Hun elsker teater, og spiller både fiolin og horn. Ettersom hun var så liten da hun ble syk, synes hun det er vanskelig å vite hvordan kreften og behandlingen har påvirket henne.

Jeg liker jo teater og musikk bedre enn idrett, men jeg vet ikke hvorfor det er sånn, sier den reflekterte tenåringen.

Jeg blir fort fysisk og mentalt sliten, men det kan jo hende at interessene er en del av personligheten min, og ikke har noe med seneffekter å gjøre.

Aurora

Ikke alene

I hverdagen tenker ikke Aurora så ofte på at hun var alvorlig syk som barn. -Det har jo alltid vært sånn, så det er ikke så stort lengre, sier hun. De første årene ble jeg fort sliten, men det er bedre nå. Likevel gjør det fortsatt vondt å tenke på at andre barn sa jeg var lat, fordi jeg måtte ta mange pauser.

Det er kjipt å gå på medisiner resten av livet, fordi det betyr at jeg aldri blir helt ferdig, sier Aurora tankefullt.

Jeg vil dele historien min fordi folk bør få vite at de ikke er alene med disse følelsene!

Overtenker

Aurora har nå begynt i 10. klasse. Hun stortrives blant elever og lærere på Humanist-skolen i Oslo, og har til og med spilt hovedrollen i skolens musikal! Da hun begynte på ungdomsskolen var hun imidlertid usikker på hvor mye hun skulle fortelle om seneffektene og hvordan de påvirker
henne i hverdagen.

Først hadde jeg ikke lyst til å snakke om det, for jeg var redd for at det skulle være vanskelig for andre å høre om. Kanskje de kjenner noen som har kreft? Jeg overtenker nok hvordan jeg skal fortelle det, sier hun.

Men det er ikke tungt for meg å snakke om, så hvorfor skal det være tungt for andre?

Se Aurora fortelle hvordan livet hennes forandret seg etter den tøffe kreftbehandlingen

Del artikkelen på Facebook, Twitter

Gave

Med din gave, gir du barn og familier som er rammet av kreft, håp i en vanskelig tid. Sammen skal vi finne bedre behandlingsmetoder, slik at flere barn får et godt liv etter behandling. Tusen takk!

Om gaven
Om deg
Skattefradrag krever personnummer
Submit