Gi gave

Tatoveringsstudioer markerer Barnekreftdagen med landsdekkende innsamlingsaksjon

Tatovør på Memento Tattoo Tatovør på Memento Tattoo

«Kroppskunst mot Barnekreft» har fra tidligere år samlet inn over tre millioner kroner til Barnekreftforeningen, og selv om situasjonen blir litt annerledes i år, er de 15 studioene som har meldt seg på, klare for å gjøre en innsats!  Se hvilke av studioene som er nær deg.

Stor suksess

Den noe utradisjonelle innsamlingsaksjonen har vært en stor suksess tidligere år, og køene for å få en tatovering, har vært lange. De deltagende studioene har designet små motiver som de tatoverer og selger for 500 kroner. Pengene går uavkortet til Barnekreftforeningens livsviktige arbeid. Noen av studioene vil i år kun selge prints. Tatoveringene og motivene skal gjenspeile barns evne til å utrykke seg gjennom farger og fantasifulle tegninger, forteller Kari Kjelskau, initiativtaker bak «Kroppskunst mot barnekreft»

  Kari Kjelskau, Initiativtaker

Tar trygghet og smittevern på alvor

Det skal være trygt å bli med på «Kroppskunst mot barnekreft». Kari forteller at studioene er svært opptatt av at både tatovører og kunder skal være trygge.

Alle som ønsker å tatovere seg til inntekt for barnekreftsaken, må i år bestille time i forkant. Slik unngår vi at mange mennesker møter opp samtidig. Både kunder og tatovører må være nøye med å bruke munnbind og håndsprit under besøket, sier Kari.  

Kari, som har lang erfaring i bransjen, legger til at studioene også er svært nøye med å bruke farger som ikke inneholder kreftfremkallende stoffer.

Støtten betyr mye for barn og ungdom med kreft.

Daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen, forteller at de er svært glede for at studioene år etter år engasjerer seg for å samle inn penger til saken vår.

Trine Nicolaysen, daglig leder i Barnekreftforeningen.

Takket være ildsjeler og initiativ som «Kroppskunst mot barnekreft», har vi mulighet til bidra til forsking som gir kunnskap om bedre og mer effektiv behandling. Pengene er også med på å gi barn og ungdom med kreft og deres familier ulike tilbud for å mestre hverdagen, både under og etter en tøff kreftbehandling. Vi ønsker deltagerne lykke til med årets aksjon, sier Nicolaysen.

                                                                                                                              

Del artikkelen på Facebook, Twitter