Gi gave

Gledesprisen 2023

Ragnhild Lorentzen

Familiens båt sank.

Gledesprisen på 50.000 kroner reddet sommeren for Isabell Gulbrandsen (16) fra Sarpsborg og familien hennes.

Familien feiret Gledesprisen med nyoppusset båt – og pizza om bord.

Det var nemlig full krise da familiens snekke «Happy Ending» sank uten forvarsel. Pakningen rundt propellakslingen sprang lekk slik at vannet nærmest fosset inn i båten.

Familien fikk ikke båten på vannet igjen. Men med pengene fra Prinsesse Ragnhild og Erling Lorentzens fond til glede for kreftsyke barn og deres familier, kom båten på vannet igjen.

Tøff koronatid.

- Båten vår er blitt fantastisk flott. Den ser nesten ny ut, etter at vi også pusset opp interiøret, sier Isabell.

Både Isabell og hennes lillesøster Mariel har fått nye hjerter som følge av en sjelden, arvelig og genetisk sykdom i hjertemuskelen som på fagspråket kalles Arytmogen høyre ventrikkelkardiomyopati (ARVC).

Båten har vært deres trygge og isolerte tilholdssted i en krevende tid, med ekstra stor fare for smitte og sykdom.

To nye hjerter

Søstrenes hjertetransplantasjoner var vellykket.

Isabell vant Gledesprisen på 50 000 kroner i fjor. Hvem blir den heldige i år?

Men Isabell utviklet i tillegg kreft i absolutt alle lymfekjertler, i tillegg til tarm og mage. Diagnosen kalles post transplant lymfom disease (PTLD), og årsaken kan ha vært medisinene hun måtte ta for å unngå avstøtning av det nye hjertet.

- I dag er jeg heldigvis frisk fra kreften, sier Isabell.

16-åringen følges tett opp av sykehuset, etter at det ble oppdaget at også nyrene hennes er i ferd med å svikte. Hun får blant annet antibiotika som forebyggende behandling.


Slik søker du

Barn med kreft som er 18 år og yngre i kalenderåret 2024, kan søke. Send en mail til [email protected]. Fortell kort din historie, og hva dere ønsker å benytte «Gledesprisen» på 50 000 kroner til. Vinneren av "Gledesprisen" medvirker i en reportasje i Våre Barn og ukebladet Se og Hør.

GavmildePrinsesse Ragnhild (1930–2012) og hennes ektemann Erling Lorentzen (1923-2021) ga i 2011 én million kroner til et fond for barn med kreft i Norge. Hvert år deles «Gledesprisen» på 50 000 kroner ut til en familie med kreftsyke barn som ønsker å realisere en drøm eller gjøre noe hyggelig sammen.

Del artikkelen på Facebook, Twitter