Gi gave

Strekk strikken selger egenproduserte ullplagg

Strekk strikken Strikketrioen: F.v. Martine Voss Borgenhov, Linde Marie Larsen og Jannicke Voss.

Jentene startet innsamlingen i august 2018, og gjennom Barnekreftforeningens innsamlingsportal selger de ullplagg til barn. Trioen strikker etter egne oppskrifter eller oppskrifter de har fått tillatelse til å bruke av ulike designere.

Det meste av garnet får de donert fra ulike garnbutikker og produsenter, samt privatpersoner. Produktene sendes fraktfritt, slik at pengene uavkortet går til Barnekreftforeningen. Til nå har de samlet inn over 140000 kroner.

Pengene går uavkortet til forskning på kreft hos barn og unge, samt forebygging av senskader.

Jannicke Voss

Hvorfor Barnekreftforeningen?

Det var sammensatte grunner, både praktiske og ideologiske, som gjorde at de valgte å samle inn penger til barn med kreft. – Ideologisk fordi det er en god sak og det føles meningsfullt å bidra.

Av praktiske årsaker valgte vi Barnekreftforeningen på grunn av den fantastiske betalingsløsningen. Den favner så mye. Vi ser at både enkeltpersoner, bedrifter og sykkelteam kan starte en innsamling. Ofte er det mange regler og ting å sette seg inn i hvis man vil samle inn penger. Det slipper man her, sier Voss.

I full jobb med begrenset fritid

Alle jentene er i full jobb, og fritiden er begrenset. Derfor er det viktig at de slipper å føre regnskap for innsamlingen. – Det er en utrolig god følelse å vite at man bidrar litt. Det er engasjerende at vi kan øremerke midler til
forskning, og dette tror vi appellerer til folk. Sammen kan vi bidra til forskning på behandling og forebygging av senskader.

Strikketrioen har henvendt seg til mange garnbutikker for å få bidrag.
– Vi har fått flere hyggelige tilbakemeldinger fra både privatpersoner og bedrifter, og mange ønsker å donere garn, sier Voss.

KREATIVE: Jentene strikker ut fra egne oppskrifter og oppskrifter de har fått lov til å bruke av ulike designere.

Del artikkelen på Facebook, Twitter